top of page

Praktiskt information

Kalmar Camping – Rafshagsudden

Som gäst hos oss på Kalmar Camping har ni alltid fri tillgång till alla evenemang & händelser.

Trivsel

Mellan kl. 23.00 och kl. 7.00 ber vi er att visa extra hänsyn till sovande grannar. Under event vid reception & dansbana kan det spelas musik fram till 00.00. Parkeringen för dagsbesökare är stängd från 23.00 och endast du som är incheckat gäst har möjlighet att vistas på området efter 23.00. Servicehusen är till för dig som bor på campingplatsen. Servicehusen är öppna dygnet runt.

 

Incheckning & Utcheckning

Ha er booking bekräftelse till hands vid incheckningen för en smidigare upplevelse! Detta finner ni på er bokningsbekräftelse på er mail. 

Incheckning tidigast - 14:00

Utcheckning senast  -  13:00

Hundägande gäster

Håll alltid er hund kopplad förutom på hundudden, där kan du låta din pälskling springa och bada fritt!  Skulle det trots allt ”olyckas” på campingområdet så förutsätter vi att alla plockar upp efter sin hund. Påsarna finns att köpa i butik. Vi dessutom inte glömma bort den tempererade hundduschen på baksidan av servicehus 2. Tänk på att inte lämna hunden i varma bilar & husvagnar. 

Trygghet

Vid brand agera: Rädda – Varna – Larma – Släck
Rädda människor i fara, varna omgivningen och larma räddningstjänsten på 112. Brandsläckare finns utplacerade på flera ställen, se karta. Grillning får endast ske i grillar. Öppen eld på mark är ej tillåten. Grillkol skall tömmas i speciella kärl vid sopstationen. Passager får inte blockeras då dessa är tillför utryckningsfordon.

 

Säkerhet

Det är alltid gästens ansvar att elektrisk utrustning är i säkert skick, utrustning är CE-märkt och att alla kablar är hela. För att få utnyttja eluttagen hos oss så måste du ha godkänd utrustning, vilket innebär b.la. att kabel mellan stolpe och husvagn ska ha en kabelarea på minst 2,5 mm2. Tänk på våra barn och håll låg hastighet när ni kör inne på campingområdet.

Avfallshantering

Matavfall kan slängas i grön påse i brännbart varpå det sorteras av KSRR. All brännbart avfall slängs i påse med dubbelknut i angiven container. Glas, batterier, glödlampor källsorteras. Större avfall såsom bilbatterier, möbler, kylskåp m.m. ska på egen hand forslas till kommunal återvinningscentral. Vi uppmuntrar källsortering även ifall detta kan vara svårt med plats i vagnen, KSRR återvinningscentral finns på Mosekrogsvägen 11, 380 31 Läckeby. Inget skräp får läggas vid sidan av containrarna. Är containrarna fulla kontakta receptionen.

Sommarjobba hos oss

Varje år under sommarsäsongen söker vi duktiga och engagerade medarbetare till vår underbara Campingplats.  Vill du vara med och bygga upp den mest natursköna campingplatsen i södra Sverige? 

Vi söker dig som är utåtriktad, social, glad, stresstålig och som gärna vill prova på ett arbete med omväxlande vardag! Vi ser gärna att du har fyllt 18 år, har körkort och egen bil. Tidigare erfarenhet från Restaurang eller reception är meritierande men inte nödvändig.

Just nu söker vi medarbete för tjänster inom följande:

– Reception/Restaurang, heltid/deltid
– Butik, heltid/deltid
– Städ, heltid/deltid

Säsongplats hos oss
 Inför varje säsong ska ett avtal upprättas mellan Kalmar Camping och hyresgästen. Detta avtal ska vara påskrivet vid ankomst och i två exemplar, ett till hyresvärden och ett till hyresgästen, och ska innefatta namn, tomtnummer och regler. Avtalet upphör utan uppsägning vid avtalsperiodens utgång.

Det är tillåtet att ha en bil per husvagn på campingområdet, och bilen ska parkeras innanför campingtomten.

Husvagn/husbil skall ha ett giltigt gasol besiktningsintyg från godkänd myndighet. Detta skall uppvisas senast vid incheckning.

Kalmar Camping lyder under en brandskyddsförordning vilket innebär att avståndet mellan två campingenheter ska vara minimum fyra meter. Det är ditt ansvar som campinggäst att avståndet hålls till grannar samt att brandsläckare/gasolvarnare finns i vagnen.

Säsongsplatsen får endast användas av hyresgästen med maka/make/sambo och deras hemmavarande barn. Gäster i sällskap med hyresgästen är såklart också välkomna kostnadsfritt.


All skötsel av tomten med gräsklippning etc ombesörjes av campinggästen, redskap finns tillgängliga att låna. Allmänna området sköts av Kalmar Camping.  Vid beskärning av träd/buskar ska Kalmar Camping ge godkännande innan beskärning påbörjas. Detta ges i regel enbart för sådant som hindrar uppsättning av vagn/död växtlighet m.m. för att behålla naturkänslan på campingen. Uppställd vagn skall vara i städat skick och rengjord ifrån alger m.m.  Var uppmärksam på att hålla det rent under er uppställda husvagn. Notera Läckeby soptipp ligger ett stenkast bort!

 

Sommarsäsong gäller från 08/4 – 25/9, betalning sker 1 månad innan säsongsstart om inget annat är överenskommet. Vid sen betalning debiteras påminnelseavgift på 85 kr samt dröjsmålsränta 12%/år. Depositionsavgift 1200:- betalas vid säsongsslut för nästkommande säsong, betalas denna ej tolkas platsen som uppsagd och Kalmar Camping kan hyra ut denna till annan gäst.  Säsongsgästen ansvarar själv för att föra loggbok över elförbrukningen och om avvikelser upptäcks att omedelbart meddela receptionen. Utöver säsongsavgift tillkommer el 3.25:- / Kwh tvätt/duschkort som laddas i receptionen.
 

Kalmar Camping AB ansvarar ej för skador/stölder eller annat på gäster och deras egendom. Vi förbehåller oss rätten att på gästens bekostnad och utan avdrag/återbetalning avhysa gäst som ej rättar sig efter ovanstående regler och anvisningar som Kalmar Campings ledning och personal anger.

Andrahandsuthyrning/upplåtelse är förbjudet. Det är heller inte tillåtet att skriva sig på campingen. Vid försäljning av boendeenhet med befintlig tomt skall ny ägare godkännas av Kalmar Camping innan köp genomförs, Kalmar Camping har dock alltid förtur på tomten.


Kalmar Camping förbehåller sig rätten att ändra ovanstående villkor och ordningsregler.


Säsongplatsen ska godkännas innan säsongslut.
Tomten ska lämnas i väl städat och iordningställt skick och ska godkännas av personal på Kalmar Camping. Har så inte skett, utför campingen arbetet och fakturerar gästen med 650:-/ påbörjad timma. Golv som ligger kvar efter säsong och där något nytt avtal ej finns upprättat borttages golv mm och körs till soptippen mot en debitering om 650:-/timma. De säsongare som förnyar sitt säsongskontrakt får såklart förvara sin trall på platsen över vintern. Däremot tänk på att vid lösa delar ska dessa samlas ihop under en presenning. 

Glöm inte att lämna tillbaka nyckel i receptionen. Görs inte detta kommer låset att bytas på gästens bekostnad och denne faktureras avgiften.

bottom of page