top of page
Kalmar_Slott_Aug2011.jpg

För alla historieälskare

Kalmar är staden där historiens vingslag ständigt kan kännas. Med sina fornminnen, bevarade byggnader och karakteristiska väderkvarnar bjuder staden in till en resa genom det förflutna. Här kan du utforska historiska platser och kulturarv genom olika organiserade upplevelser. Om du söker en semester fylld med historiska och kulturella upplevelser har du kommit rätt. Upptäck Kalmar och låt historien berätta sin egen historia!

Kalmar & Öland & Småland - Kultur & Historia

Steg tillbaka i tiden och utforska Kalmar's rika historia! Upptäck historiens vingslag genom spännande rundturer på närliggande sevärdheter som Kalmar Slott och Borgholm Slott. Upplev den unika atmosfären och fördjupa dig i berättelserna från det förflutna. Hos oss får du inte bara en traditionell campingupplevelse, utan även möjligheten att upptäcka och förstå den fascinerande historien som omger vår vackra region. Boka din historiska resa idag!

Kalmar Slott

Kalmar_Slott_Aug2011.jpg
segorabarnensslott-scaled.jpg
Riddare-Kalmar-slott-scaled.jpg

Kalmar Slott är en historisk fästning som reser sig majestätiskt vid kusten. Byggt på 1100-talet, sen dess har slottet spelat en central roll i Sveriges historia, från medeltiden till Gustav Vasas dagar. Med sina imponerande torn och försvarsanläggningar bjuder Kalmar Slott på fascinerande rundturer och berättelser om sina dramatiska episoder. Upplev en bit av Sveriges kulturarv genom ett besök på detta magnifika slott.

Borgholm Slott

Oland_BorgholmsSlott2-UpZoneStudios2020_0.jpg
Oland-BorgholmsSlott-UpZoneStudios2020-1-826.jpg
Oland-BorgholmsSlott-UpZoneStudios2020-1-802.jpg

Borgholm Slott är en ikonisk historisk ruin belägen på Ölands östra kust. Med sina anor från medeltiden har slottet en fascinerande historia som sträcker sig över århundraden. Trots sina ruiner är Borgholm Slott en imponerande syn och erbjuder besökare en unik inblick i Sveriges historia. Med en spektakulär utsikt över Östersjön och omgivande landskap är slottet ett populärt utflyktsmål för både historiaentusiaster och naturälskare. Utforska dess gångar, ta del av dess historia och njut av den fantastiska panoramautsikten under ditt besök på Borgholm Slott.

4 Stjärnor klassificerad

Antalet stjärnor ger dig snabbt en uppfattning om vilken standard du kan förvänta dig på campingplatsen. Stjärnorna sammanfattar de betyg som campingplatsen fått inom de fyra områdena hygien, miljön, service och aktiviteter.

skylt-scr-certifierad+klassificerad.png

A Great Place to Camp

Member of the national Swedish Campsite Organisation.

Oland-BorgholmsSlott-UpZoneStudios2020-1-802.jpg

Minnen för livet
 

bottom of page